Повернення державного регулювання цін і встановлення мінімальної вартості алкогольних напоїв зробить виробництво сурогатного спиртного більш привабливим. Таку думку висловив директор консалтингової компанії William invest expert Віктор Медвідь у коментарі кореспонденту ГолосUA. “Що вищі ціни, то вища доцільність зробити підробку. Що нижчі ціни, то менше сенсу підробляти продукцію, тому що економічної рентабельності для випуску малих партій немає”, – зазначив експерт. За його словами, вартість виробництва паковання залежить від обсягу – що менша партія, то вища вартість, тому у великого виробника завжди собівартість продукції буде вищою, ніж у контрафактників. Водночас, як пояснив В. Медведь, легальний виробник обтяжений податками і зборами – і що вищим є податковий тягар, то привабливішим є випуск контрафакту. “У нас зараз практично все підроблено…”. Це рішення було мотивоване зростанням контрафакту і численними випадками отруєнь сурогатом.